Ontdek de veelzijdigheid van Amsterdam Zuid met ons als gids
GO

District: Zuid

Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid is één van de meer welvarendere stadsdelen van Amsterdam. Je vindt hier een aaneenschakeling van prachtige bezienswaardigheden en wijken, zoals het Museumkwartier, waar een aantal van de beste museums ter wereld te vinden zijn. Daarnaast is er De Pijp, een populaire woonwijk met de bruisende Albert Cuypmarkt, restaurants en veel unieke conceptstores. Ook vind je er de Rivierenbuurt en de groene wijk Buitenveldert. De Zuidas is het centrale zakendistrict van Amsterdam met veel moderne architectuur. De Zuidas is het enige deel van de stad dat een vorm van hoogbouw heeft. Als je de Zuidas bezoekt, zie je een hele andere kant van Amsterdam.

Wat is er allemaal in Amsterdam Zuid te doen?

Als je de kans krijgt om een voorstelling te bekijken in Het Koninklijk Concertgebouw, raden we je dat zeker aan. Het gebouw is wereldberoemd vanwege de hoog aangeschreven akoestiek. In april 2013 heeft Koningin Beatrix de Koninklijke titel aan het gebouw geschonken ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum. Het Koninklijk Concertgebouw wordt beschouwd als één van de mooiste concertzalen. Het Van Gogh Museum herbergt de grootste collectie Vincent van Gogh stukken ter wereld. Het museum is een must see wanneer je Amsterdam bezoekt. Daarnaast vind je in dit stadsdeel de luxueuze P.C. Hooftstraat, tal van goede restaurants en het beroemde Vondelpark.

Neem daarom op je gemak een kijkje in onze selectie van kunst, cultuur, restaurants, uitgaansgelegenheden en winkels in dit prachtige stadsdeel.