Ontdek het centrum van Amsterdam met de beste stadsgids
GO

District: Centrum

Amsterdam centrum

Amsterdam centrum staat waarschijnlijk het meest bekend om de Rosse buurt, de grachten en de coffeeshops. Maar er is veel meer dan dat. Laat Hello Amsterdam je stadsgids zijn in dit onontdekte deel van de stad. Ja, het staat vol met winkels van grote ketens en tal van toeristische trekpleisters, maar er zijn ook geweldige hotspots, speciale bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen in het centrum van Amsterdam.

Ontdek Amsterdam centrum op de fiets

Wanneer je in Amsterdam bent, doe dan net zoals de lokale bevolking. Laat de auto en het openbaar vervoer voor wat ze zijn en ga fietsen. Fietsen door het historische stadscentrum met zijn grachten en leuke cafés is echt één van de leukste dingen die je tijdens je verblijf kunt doen. Omdat de stad moeilijk met de auto te bereiken is, is de fiets de beste manier om de hele stad op een snelle en efficiënte manier te verkennen. Je kunt een fiets huren gedurende je verblijf in de stad of pak één van de fietsen die gratis beschikbaar zijn in het centrum.

Onze favoriete hotspots

Vanzelfsprekend staat onze speciale pagina over het stadshart van Amsterdam boordevol suggesties. Daarvan willen we je hier graag attent maken op de volgende. De Fo Guang Shan Holland Tempel bijvoorbeeld, is Europa’s grootste boeddhistische schrijn. Deze tempel is nog steeds een oase van vrede en rust. De heilige plaats ligt in het hart van het Chinese deel van Amsterdam, te midden van vele Aziatische restaurants, bars en winkels. De Dutch Masters & Marvels Tour is één van de meest complete dagtrips. Deze leuke tweedaagse excursie brengt je naar het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Diamantmuseum en een rondvaart door de historische grachtengordel.